Προφίλ

Το εστιατόριο “Αναγέννησις” δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2007, στην πανέμορφη Κόρωνο της Νάξου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας οι ιδιοκτήτες επένδυσαν στον τόπο τους και δημιούργησαν έναν ποιοτικό χώρο, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Η συμβολική ονομασία “Αναγέννησις” προέκυψε για τον λόγο ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το εστιατόριο, τη δεκαετία του ’80 η ίδια οικογένεια τον λειτουργούσε ως παραδοσιακό καφενείο. Το 2007, ο χώρος αυτός ανακαινίστηκε πλήρως και με μια πλέον καινούργια μορφή αναγεννήθηκε εκ νέου.

Στο εστιατόριο “Αναγέννησις” η ποιότητα αποτελεί τον πρωταρχικό ρόλο και οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τίποτα το λιγότερο. Ο χώρος του εστιατορίου είναι προσεγμένος και παραπέμπει σε παλιό αρχοντικό. Συνάμα, η θέα είναι μαγευτική και το σέρβις είναι πάντοτε εξαιρετικό. Παράλληλα, τα εδέσματα που προσφέρονται παρασκευάζονται με άρτιο τρόπο, εμπνευσμένα από την αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία καθώς και από την ιταλική γαστρονομική παράδοση.

Εξαιρετική Ποιότητα


Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ¨Αναγέννησις¨ επιλέγουν για πρώτες ύλες τα καλύτερα ναξιακά και ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα. Εκτός αυτού, ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο, διαθέτουν έναν μικρό λαχανόκηπο όπου παράγουν με βιολογικό τρόπο ένα μέρος από τα λαχανικά (μαρούλια, μελιτζάνες κ.α.) που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εδεσμάτων. Αρκετές φορές, οι επισκέπτες του εστιατορίου “Αναγέννησις” έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την περισυλλογή των λαχανικών, με αποτέλεσμα η αγροτουριστική εμπειρία να φθάνει στον απόγειο βαθμό.

Στο εστιατόριο “Αναγέννησις” την ώρα που παρασκευάζονται τα προσφερόμενα εδέσματα, γίνεται μια πραγματική πανδαισία των γεύσεων. Είναι σαν μια σκηνή από τον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνιστούν τα τυροκομικά (γραβιέρα Π.Ο.Π., αρσενικό κ.α.) από τα πιστοποιημένα τυροκομεία της Νάξου. Αυτά, παντρεύονται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με τα αγνά λαχανικά, το θυμαρίσιο μέλι και με τα μυρωδικά της ορεινής Νάξου. Εν τέλει, το αποτέλεσμα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και τα προσφερόμενα εδέσματα, μπορούν να συνοδευτούν με εξαιρετικούς εμφιαλωμένους οίνους από διάφορες ποικιλίες των Κυκλάδων.

Για να επισκεφθείτε το εστιατόριο “Αναγέννησις” στην Κόρωνο της Νάξου, θα το βρείτε σε παράδρομο από τον κεντρικό δρόμο, λίγα μέτρα πιο κάτω από την προτομή του Νικηφόρου Μανδηλαρά.

Για πληροφορίες ή κρατήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.